Alla inlägg den 24 maj 2010

Av Th - 24 maj 2010 10:06

Jaha, nu är VM slut för den här gången, det har verkligen varit ett fjorton dagars äventyr. Men nu är det slut, nu slipper man det, nu undrar man vad det var för mening att sitta så många timmar och tycka det var fruktansvärt spännande, reta sig till vansinne över reklaminslagen i TV 6, och undra över alla märkliga utvisningar.


Kanske det mest spännande ändå var Tysklands stora framgångar, de hade verkligen varit värda ett brons, i så fall deras första vmmedalj någonsin, men att döma av lagets fina prestationer kan man nog lugnt räkna med att där finns en framtid. Heja Tyskland!


Detta var Bengt-Åke Gustafssons sista år som coach. Vad säger man? Som jag har retat mig på honom, första åren när han till skillnad från alla andra ishockeycoacher inte skulle ha slips till skjortan som satt öppen i halsen. Mycket märkligt och fånigt. De tjocka värmlands-ellen var väl rätt kul, men gud så karln svär. Men hans sätt att börja svaren med NÄ- var onekligen roligt, det skulle man införa som rolighetsgrej på någon fest, om man säger så... :-)


Hur länge har han suttit egentligen, är det fem år, är det mer? Ja, han var förbundskapten 2005 till 2010 och ersätts nu av Pär Mårts, få se nu om han tänker använda slips. Bengt- Åkes intervjusnack var ibland så knäppa och med en skugga av arrogans, att man tyckte det var rent pinsamt ibland. Men någon slags humor fanns ju där vilket manifesterades av hans timeoutbegäran när det återstod 0,7 sekunder i förlustmatchen mot Tyskland. Hans största, mest oförglömliga framgång, måste ha varit Guld i OS, när det nu var, det var en otrolig fest vid medborgarplatsen med gyllene hjälmar och minister och allt.


En märklig sak som jag inte minns från tidigare turneringar, var de två målen som måste kontrolleras mot centralstudion, det svenska målet när perioden just var slut (godkänt) och det ryska mot Tjekkien som dömdes bort.


Var nere på apoteket och hamnade på en ny sötis som var där första dan, hon visste inte vad Siemens C-Guard(tm) var, så jag hade glädjen att få undervisa henne, hon lovade att grunna på saken.





Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards