Alla inlägg den 12 mars 2010

Av Th - 12 mars 2010 09:51

Nu ska jag berätt om min vän Christer som råkar alltmer illa ut på grund av en egendomlig profiteffekt i vårt moderna samhälle.


Han bor i en mindre lägenhet i Stockholm på drygt 42 kvadratmeter och när han flyttade in för många år sedan var hyran knappt åttahundra kronor i månaden.


Nu vid den senaste hyreshöjningen blev hyran nästan 7000 (sju tusen)!


Christer är pensionär och sjuk och har ingen möjlighet att flytta, vilket han för övrigt absolut inte vill.


Samhället har ju vissa möjligheter att köpa ut privata rättigheter, det kallas expropriation, ett rättsligt förfarande, varigenom någon av hänsyn till ett allmänt intresse tvingas att avstå en henne tillkommande rätt eller underkasta sig en inskränkning i sin rätt . Regelmässigt förutsätts att ersättning skall utgå, och vanligen gäller det viktiga fyndigheter eller framdragning av viktiga vägar.


Men Christer sitter inte på en malmfyndighet, utan i hans fall är det köpstarka privatpersoner som är beredda att betala stora summor för att bo på ett ställe som av en eller anledning har blivit åtråvärt i dagens samhälle. Här finns inget allmänt intresse.


Christer mår fruktansvärt dåligt, men känner att han i stort sett blir exproprierad dock utan ersättning. Detta borde väl hyresgästföreningen klara att ta hand om, men det gör dom inte alls.


Christer är helt säkert inte ensam om detta angrepp, jag ber nu alla som har den minsta känsla för vad som är rätt och rimligt att ställa upp på detta och få det på något vis reglerat.

Hur, vet jag inte, det synes som om de enda möjliga krafterna vore en något mer socialistisk maktkonstellation i stället för denna borgerliga för vilka allt agerande tycks gå ut på att tjäna pengar för pengarnas egen skull.


Jag tycker det är klart orättfärdigt, på gränsen till kriminellt.


Av Th - 12 mars 2010 09:25

Renoveringen har tagit fem och ett halv år, en timme då och då på lediga stunder. Nu ska den bara hissas upp och jag hoppas på lite hjälp med det, jag vågar inte lita på hållfastheten hos taljan när man hissar, den är ju rätt tung nu med alla prismorna på plats.

  Hur jag gjorde: Att renovera en kristallkrona

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards