Direktlänk till inlägg 5 juli 2013

mystiska händelser

Av Th - 5 juli 2013 00:08

Ibland händer oförklarliga ting. Skrämmande underligheter i vardagen. Inflytande från odefinierade makter. Konstigheter som genererar oro och allmänt obehag i tillvaron, och som verkar väldigt störande.

 

Jag skulle städa, röja, plocka, sortera, fördela mängder av föremål, som måste hamna på sina rätta platser. Det gällde att öppna så stora ytor som möjligt i alla mina fyra rum, så att jag kom åt med dammsugarmunstycket, när jag nu också i sammanhanget skaffat nya dammsugarpåsar.

 

Tänker på reklamfilmerna uppe hos kompisens TV. Långa, konstruerade program med en hysteriskt babblande man som demonstrerar århundradets mest överlägsna städkonstruktion med en storögt imponerad hemmafru, som äntligen får klart för sig att hon hädanefter aldrig mer behöver ägna sig åt trista städarbeten i sitt hem.

 

I filmen verkar föralldel allt rätt städat redan från början, när den överlägset leende demonstratören låter det geniala ångmunstycket svepa över golvytorna efterlämnande stora, skinande rena golv.

 

Jag har ofta undrat hur det kan vara i verkligheten, och kan inte låta bli att begrunda hur man kommer åt överallt, under stolar, bord, sängar, i garderober. Det verkar som om alla utrymmen är totalt rensade på normala objekt som belamrar ett vanligt hem. Att dammsuga i ett rum fritt på möbler är ju onekligen inte så besvärligt.

 

Jag förbereder en liten resa ner till en stad i Södermanland, och vill ha det uppordnat innan jag far, arbetade tämligen effektivt i flera timmar.

 

Måste ut och handla, och bytte ut mina älskade raggsockor, som jag alltid använder inomhus, till svarta sockor lämpliga för skor att vandra i ute på gator.

 

Till en början inget mystiskt eller ovanligt, handlade min mjölk, mitt extrasaltade smör, och en burk Ravioli, i dag skulle det bli ordentlig middag.

 

Det var när jag kom hem som jag märkte att något inte var riktigt som det skulle. Ställde in varorna i kylskåp och frys, lade bananerna i bananskålen, Bragokexen bredvid mikron.

 

Jag tog en raggsocka för att byta igen, men hittade bara en. Tittade runt i rummen, som nu var ganska städade och avröjda, men såg inte den andra raggsockan. Sneglade under ett par möjliga ställen, men kunde bara konstatera att jag faktiskt bara hittade en.

 Den låg dessutom mitt på golvet i sovrummet, vilket fick den andra att verkligen lysa med sin frånvaro. Klart irriterande, men liksom omöjligt, det måste finnas någon enkel, naturlig förklaring. Jag utgick ifrån att försvinnandet måste ha något med morgonens städverksamhet att göra, men började ändå att undra mer och mer över att det ju strängt taget endast borde ha blivit lättare att hitta saker, nu när det var ganska så avröjt.

 

Senare visade det sig att försvinnande alls inte hade med städverksamheten att göra.

 

Det var alltså så, att jag hade tagit av mig båda raggsockorna när jag bytte för att gå ut. Ingenting annat. Vad gör man? Ägnade inte mycken tid åt att leta, men känslan av något mystiskt och obehagligt låg tydligt kvar i botten, och störde hela resten av dagen. Vid flera tillfällen tittade jag runt i alla rum.

 

Alltså, jag hade tagit av mig båda sockorna och bytt till vanliga strumpor. Efter det korta besöket på ICA, var de försvunna, när jag skulle byta tillbaka, precis som jag alltid brukar göra. Irriterande, men knappast skrämmande. Inte ännu.

 

Gick sedan upp till Harald och kollade nyheterna på TV1. Satt kvar och kollade en bit av något idiotiskt program om en amerikansk polisskola.

 

Hela tiden dök det oförklarliga försvinnandet upp i tankarna. Jag gick ner, och tittade runt igen, satte mig vid datorn och skötte några filhanteringar och lite post. Skrev ut en lista som länge väntat på sin tillkomst.

 

Så var det dags att lägga sig. Plockade fram en banan och ett glas mjölk för att ligga och läsa i Svenska turistföreningens årsbok från 1919 om Skåne.

 

Flyttade jeansen från sängen och hängde dem över stolen bredvid datorbordet. Skakade ut dem, för att de skulle ligga lite snyggare, och då ramlade en raggsocka ut ur det ena byxbenet! Jaså, så var det, jag hade bytt till chinos när jag gick ut, och i den vevan blev en raggsocka kvar i jeansen, när jag gick ut.

 

Den andra sockan låg kvar på golvet, och så var de ett par igen. Lustigt.

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards