Alla inlägg den 15 maj 2011

Av Th - 15 maj 2011 17:19

Dagen efter. Liksom efter förra årets SQUALP kunde jag inte låta bli att helt nostalgiskt söka mig till platsen för dramat.


Nu var det stilla, nestan totalt rensat. Kvar fanns en del av inhägnaden och några overallklädda individer likt ensamma myror i en utdöd myrstack som sysslade med några sista återställningsarbeten.


En massa trä hade monterats ner och skulle väl transporteras nånstans

 


Så var det BILEN -  Maskinsektionens M20-academi, med 20 maffiamedlemmar i den där otroliga lyxkarossen med fruktansvärt motorbuller, som redan i inledningen under byggnationen gav ett väldigt, monstruöst intryck,



 

och som  under själva Quarnevalen var fylld med folk som passagerare i denna väldiga limousin

 

och nu efter nedmontering utsattes för några efterjusteringsarbeten, gud vet vad dom gjorde, men det var säkert rätt kvalificerade maskinåtgöranden. Något liknande får man nog aldrig mer uppleva.

 

Konstigt nog kände man sig enbart lycklig över stunden. Bara att få ha varit med om något sådant som denna Quarneval, om även inte som reguljär deltagare, ger ett stort inre leende. Efter att ha tagit en sista bild på stackars kungliga Musikhögskolan tog jag T-banan till Fridhemsplan, köpte hamburgare och oliver och började planering för kvällens jubelmiddag till ishockeylandslagets ära hur det än går för dom. Finland eller Sverige, det är väl hugget som stucket, man kan väl bara se med spänning på showen utan att hålla tummar vare sig hit eller dig.

Finland vann med 6 - 1, Sverige tog slut fullständigt till publikens Suomi, Suomi, Suomi...


Snart börjar det väl droppa in bilder från studentorkesterfestivalen i Linköping, som jämförelse kan man meddela att det dock fanns tvenne musikensembler i Quarnevalen, Nr 11 det klassiska Pipes and Drums of the first royal engineers, Stockholm

 Ett imponerande mäktigt ljud från dessa säckpipor och disciplinerade slagverk.



 Dessutom en nyare snäll och söt liten sak från Göteborg spelande Washingon Post med många blåvitklädda drillflickor i stövlar, nr 28, Ungdomsorkestern Göta Lejon "Goa Göbbar & Kex från Götet".

 

Lite nostalgiminnen från en Quarneval för länge sedan...


Av Th - 15 maj 2011 10:46

När datorn inte startar, blir man ytterligt irriterad, SUR.

Riva ut, dammsuga, installera om, köra CHKDSK, reparera, boota om, installera om.

 

Kaffe.


Nu funkar allt till och med ljudet, HALLELUJA!


I dag TVÄTT, men torkmaskinen i torkrummet funkar inte, kanske en säkring gått, har smsat FS om det, är det inte det ena så är det det andra som man säger...


Glad hälsning till alla, alla kära vänner och andra, kanske kostar man på sig en hamburgare idag för att fira datamaskinens återkomst till den fungerande världen..


I tankarna SÅ många intryck från Quarnevalen, man klarar knappast att greppa det som sagt, alla glada nunor, alla glada kollektiva ropanden, alla tuffa funktionärer och alla otroliga fordon, dom klarar ju att göra i stort sett vad som helst med svetsar, fräsar, borrar, sågar, symaskiner, penslar, färger. Typiskt quarnevaligt är att även fordonens gummidäck målas understundom.

    



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards