Direktlänk till inlägg 21 augusti 2012

IKEA måndagsresa

Av Th - 21 augusti 2012 00:42

IKEA-resa en måndagförmiddag..

 

Vädret perfekt, kanske lite för varmt, men definitivt molnigt.

 

Varje grad över femton grader Celsius är ju en plåga, men jag beslöt att fara ändå.

 

Jag hade tre ärenden.

 

  1. Köpa tvättmedel.
  2. köpa badrumsmatta.
  3. Köpa necessär.

Men jag upplevde ett stygn av sorg för min gamla matta och för min gamla necessär, som jag haft så länge. Necessären får mej dessutom att tänka på salig Tjatte, då det var han som tipsade mig om en sådan prktisk sak med sina olika fack med bakfyllemedikamenter och annat man behövde på Kårsdragsturnéerna.


Jag hade två resvägar att välja på: antingen till Fruängen och ta hundrasjuttiotrean därifrån till IKEA, eller till Skärholmen och kort bussresa till IKEA.

 

Jag valde det förra, det fick ta den tid det tar.

 

I tunnelbanevagnen ett fåtal personer, alla vita.

 

Efter några hållplatser i söderförorterna blev jag helt ensam i vagnen.

 

Vid IKEA tog jag rulltrapporna upp till plan tre och kollade matsalen, det erbjöds frukost, men av ett slag jag inte skulle bjuda ens en ovän eller för övrigt någon människa. Ett vansinnig manifestation av torftighet med bland annat apelsinjuice. Vilken dåre skulle dricka apelsinjuice på morgonen? Det innehåller ju inga spår av nyttigheter eller näring utom möjligen ascorbinsyra, vilket frestar hårt på magsäcken med sitt låga pH-värde. Nåja, jag ville nu inte ha någon frukost, men kollade köttbullpriserna, den minsta portionen med åtta bullar kostade nu hela trettiofem kronor, vad har det tagit åt dem!?

 

Men jag fann IKEA Family och tvättmedlet i en stor, praktisk förpackning som påstås kunna räcka till hundra tvättar, vitt eller kulört.

 

Mängden kunder ökade snabbt på förmiddagen och efter att ha tagit en necessär och en fin badrumsmatta blev det raka spåret mot kassorna. Jag testade hissarna den här gången, det ska jag göra oftare, går snabbt och elegant, bara man lyckas hålla reda på var man är, och vart man ska.

 

Nästa gång ska jag se om det finns några lämpliga tallrikar. Alla jag har är kantstötta och småspruckna, jag har sparat dem mest av nostalgiska skäl, men så kan man för fan inte bete sig, jag kan väl fotografera av dem en sista gång och sedan slänga dem, dom har för länge sedan passerat bäst-före-datum om något sådant kan tänkas finnas i tallriksvärlden.

 

Vid kassan klarade jag utan hjälp att både skanna IKEA Familykortet, varorna och Visakortet.

 

Nittio kronor sparade jag alltså genom  IKEA Family!

 

Vid busshållplatsen massor av folk konstigt nog, bland annat en dbpg, hon var värd besväret, bild finns. Den sortens längtan och pirrande tar då aldrig slut, tack och lov för det. För kvinnorna tar det slut vid fyrtio, frågan är om dom ens någonsin förnimmer något pirrande, utom möjligen när de är mycket unga.


Men bussen var en sådan där gratisbuss, så jag väntade gärna till nästa reguljära utan reklam, sittplats och annat störande

 

Men den här huvudvärken står jag inte ut med. Jag tar så många tabletter jag vågar, men det hjälper inte förrän jag förhoppningsvis somnar.

 

Visst har jag levt ett underbart liv, finare än någon annan jag känner, men den fysiska smärtan har funnits där, sedan jag var litet barn.

Jag förstår så här efteråt hur jag måste ha lidit, eftersom jag via gamla brev lyckats utröna att jag låg på sjukhus flera veckar redan när jag var nio år gammal. Meningen var att man skulle undersöka vad den ständiga värken kom ifrån, tydligen är det så att inte alla människor har det så här.

Konstigt att tänka sig egentligen. De flesta lever uppenbarligen för det mesta utan smärta, bortsett från ett eller annat tillfälligt gnällande.

 

Idag fick jag telefonkontakt med Roland, och fick veta att han ligger på Sabbatsberg. Jag ska gå och hälsa på honom på onsdag eftermiddag. Han har visst brutit ett lårben och blivit lagad med skruvar, fy fan så hemskt. Jag har skrivit och frågat om han vill att jag ska ta med mig något.

 

Till middag idag bräckt falukorv med stuvad spenat, definitivt en delikatess!

 

Halleluja! Denna jävla värk…

 

   

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards