Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012

Fienden skall nedgöras, ge aldrig upp!

Av Th - 27 augusti 2012 00:12

Man har inte bara rätt, utan också skyldighet att bekämpa sin fiende!


Du märker att det händer konstiga saker. Diffusa skeenden som ger dig en suddig känsla av obehag.

 

Men sluta inte kämpa för det! Du vet kanske inte ens att kampen har börjat.

Det värsta vi vet är defateism, alltså att ge upp redan från början, det är, näst det förbjudna, det vidrigaste du kan ge dej in i! Det kan bara leda till generationers oförutsägbara besvikelser.

Inga utomstående makter hjälper dig. Du är ensam, men inte nödvändigtvis oförsvarbar för det. Det kan ligga något i det gamla talesättet att "ensam är stark", men dra dig inte för att nyttja eller samarbeta med vänner på samma sida, om du kan finna dem.


Men det första vi måste göra är att definiera fienden. Han finns, men kanske där du minst anar det, bland vänner eller ovänner, bland nyhetsflödet du är hänvisad till, i dina egna kunskaper, som du aldrig ska sluta bygga på, eller på ställen som ännu inte har något namn.


En vacker dag, som det heter, börjar du ana saker, som du inte trodde vara möjliga. Kanske ett halvt liv har förrunnit, medan du bara gått och strosat för ingenting i dina aningslöst antagna illusioner.


Men inse att du vet vad du vet och inget annat, det du börjar tro på och inse, leder dig rätt, om du är stark och aldrig, aldrig ger upp!

Avslöja inte på en gång vad som börjar gå upp för dig, ta det lugnt och lyssna på omvärlden. Lyssna kritiskt och lägg ihop det du säkert vet, utan att hitta på något eller ta genvägar för att slippa tänka.

Instrue praecptis animum, ne discere cessa! Nam sine doctrina vita est quasi mortis imago.


Gör en och annan skenmanöver, när du börjar se sammanhangen klart.


Om nödvändigt måste du göra ett offer.


Det kan kännas obehagligt och sorgligt, men så länge din tanke är skarp, och du känner att sammanhangen tveklöst går ihop, är det bara till din fördel, hur svårt det än kan kännas till en början.

       

Prata inte för mycket om det, utan var vis och slug, och analysera alla felkällor innan du planerar ett göra ditt stora drag.

 

 Var försiktig om du måste uttala dig, men dra dig inte för att offra det löjliga, det fördummande, det falska eller det oegentliga.

 


Inse att förkovran är livets mening, om du nu prompt måste tro att det ska finnas någon mening, vilket absolut inte är säkert. Vems mening skulle det i så fall vara?.


Lär dig tillräckligt mycket för att läsa, förstå och acceptera denna sats:


PAUCORUM CIVIUM EGREGIAM VIRTUTEM CUNCTA PATRAVISSE


Sic!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards