Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012

En vanlig fin dag

Av Th - 27 augusti 2012 12:47

VACKER OCH SNÄLL INLEDNING

 

 

Nu är det måndag, alltså.

 

Det är regnigt och under tio grader varmt, men bara den 27 augusti år 2012.

 

Jag har fyllt i några webbsidor från Chiceseglingen.

 

Planerar något, vaddå?

 

Alla små ämnesområden rinner förbi i tankarna.

 

Fördela filerna i datorn, har inte bestämt hur jag ska organisera det.

 

Fixa kontakter till bildskärm och dator, i synnerhet bildskärmen.

 

Dra igång fickminnet för att spela in till Rolle. Problemet är att det drar så mycket batterier, vilket gör den opraktisk, dessutom är batterifacket illa konstruerat och medför oönskade glappkontakter.

 

 

ALLA VET ALLT

 

Eftersom alla ju vet allt om allting, måste de ju också emellanåt kommentera det de vet och påpeka hur det verkligen är till skillnad från det de måste kommentera, eftersom det ju är fel som de tycker.

 

Några varianter är väldigt irriterande. Antingen skriver man något som känns viktigt, som är en verklig sanning och borde beröra många, eller så håller man käften och skriver bara gos och knos, vilket på sin höjd kan leda till larvigt snälla kommentarer. Bäst är kanske sådana fora som exempelvis Facebook där allt sker öppet och man omedelbart måste stå för sina uttalanden, eller som sagt var hålla tyst. Men det skrivs så mycket dumt på Facebook, ja, ja, det är bara att stänga av. Liksom kompisens TV. Skyll sig själv.

 

Värst är ett sådant forum där läsaren kan lämna ett totalt anonymt inlägg och omedelbart smita vidare utan minsta risk för att bli upptäckt eller besvarad. Det är faktiskt irriterande. Kanske det är inläggarens avsikt. Nåja. Visst kan man provocera i avsikt att få den stelnande klumpen att röra sig.

 

Sedan skiter jag väl i det, vem bryr sig. Egentligen.

 

Ja, vem är någonsin nöjd.

 

 

ALDRIG PROVOCERA

 

Det är viktigt att alltid hålla sig till sanningen, att aldrig provocera, att aldrig vara elak, att alltid ha dokumenterat underlag för det man skriver, att alltid skriva i ett begripligt, vackert och okomplicerat ideom.


Beträffande dokumenterad underlag, är det alltid säkrast att söka i originaltidskrifterna från den tiden det gäller. Dom finns i Stockholm på Kungliga Biblioteket till exempel, men mycket finns också i Stadsarkivet uppe vid Kungsklippan.

 

Därför ser jag noga till att alltid hålla mig till sanningen, att aldrig provocera, att aldrig vara elak, att bara skriva om det som går att få fram i någon originalkälla, att alltid begränsa sig till ett språk som alla enkelt kan läsa och förstå, alltid är uppbyggt av de skönaste ordkombinationer, alltid är lättläst som till en som just lärt sig hur alfabetet fungerar.

 

Man borde väl vara nöjd och trygg i den förvissningen, när man alltid har ett djupt, gott samvete, samma som jag fick lära mig som liten. Den breda vägen har jag aldrig avvikit ifrån en millimeter, vilket känns trevligt och förhoppningsfullt inför framtiden.



   

Gjorde ett par kanonläckra, frasiga ostkrutonger till lunch. Smör, Västerbotten och Parmesan. Vitt bröd med noga bortskurna kanter. Rör det hela mjukt och bre på tjockt även på sidorna. Tvåhundra grader ugn i elva minuter.

 

Men man ska inte tro att man e nåt. Det är viktigt att alltid komma ihåg.

 

             

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards