Alla inlägg den 10 juni 2011

Av Th - 10 juni 2011 09:51

Lite deprimerande.

Fått hyran höjd från 6400 till 7090, det är inte klokt, det är inte rättfärdigt, min hyresvärd har tappat fattningen och glidit in i  Fastighetsägarnas profithunger.


Inte många hundralappar kvar att leva på varje månad. Man blir ledsen, man krymper och man skäms.


Hos husläkaren i går tal om min dödligt farliga sjukdom som inte kan botas, hur ska man ta sig fram den sista tiden man har kvar? Leva på minnen? Jag har dock levt ett lyckligare liv än någon annan jag känner till.

Man får nöja sig med det. OK.


Men Finale fungerar, mitt gamla trogna Finale, och om jag hela tiden ominstallerar mitt gamla knastrande ljudkort, kan jag komponera och funderar på en sorglig stråkkvartett igen.


Mitt senaste arr för Kårsdraget (Please, Don't Talk About Me When I'm Gone) väckte inte mycket intresse. Själv tycker jag nog att det duger alldeles utmärkt, trevligt slut till exempel, med snygg duettsång. Men man får sannerligen vara nöjd med nära hundra hyfsat fungerande arr till denna ombytliga studentorkester.


Det är för sorgligt. Varför alltid sorgligt?


En liten ljuspunkt:

"Uniformen des Grossdeutschen Reiches" har kommit. En fantastisk bok med uniformer och uniformsdetaljer från Armén, Polisen, Tullen och allt annat som rörde sig i det tredje riket. Visste du att musiker har särskilda randiga prydnader på axlarna(Schvalbennester) ? Mycket snyggt, mycket intelligent, det har nog ingen studentorkester tänkt på.


Torktrumlaren klar i tvättstugan, men torkmaskinen i torkrummet har varit trasig en månad?


Och gräsmattan utanför är en skandal, det är inte ens en parodi.

     

Alltså, tistlar, brännässlor, någon slags nate (någon som vet?), något enstaka grässtrå...

Det är så totalt klantigt och oproffessionellt upplagt att man skäms, tamefan.


Man har anlitat några utlänningar, om vilka man dock tycker att även den mest indifferenta borde skämmas aschlet av sig över att ha medverkat i något så dåligt.


Som någon granne sa, hoppas ingen har betalt någon för detta...

På granngården hätten sie anderen Methoden: man köpte färdiga rullar med gräsmatta, skar till och rullade på, det tog bara några timmar och det sitter kvar perfekt sedan fyra år och doftar lika härligt varje år dom klipper gräset.


Folk e inte kloka


Jenny lärde mig hur man applicerar ögondropparna genom att nära framför spegeln trycka-dra ner under ögat så att det nedre ögonlocket öppnar sig en smula, droppen på, och sedan åker allting in i ögat som det ska när man blinkar. Toppen!

Så ser man ut med ögondropparna, hemskt men sant

 

  


Sista gnället för idag:

Köpte köttfärs på fina ICA, Birkahallen. Tänkte laga kalasbiffar. när jag öppnade plasten luktade det pyton och jag fick slänga rubbet, upplevelsen sitter i, fast det nu var sju timmar sedan. Kollade datummärkningen och fann den minst sagt kryptisk, det verkar som om köttet var malt för över en månad sedan! Fy fan. Jag trodde alltså att man saklöst kunde lita på denna nära nog lyxbutik.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards