Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

Näthat

Av Th - 11 februari 2013 13:36

Det tramsiga näthatet.

 

När man första gången drabbas blir man förbannad, eftersom man inte kan försvara sig. Det är helt enkelt inget att göra åt, det är nätet, det är anonyma smitare som kommer undan med larviga kommentarer.

 

Är det verkligen hat? Nej, knappast, vad är det då? Svar: ingenting. Alla ni som sticker ut hakan, bry er inte. Det betyder ingenting alls.

 

Jag frågar mig själv ärligt, har jag någonsin petat in en negativ kommentar ur bakhållet, som skulle kunna kallas näthat? Nej, svaret är faktiskt nej. Om jag någon gång ändå skulle känt mig frestad, skulle jag bara skämmas. Jag är väl helt enkelt för dum och snäll.

 

Alla ni som absolut måste tycka provokativa saker, ni kan ha rätt, men ge fullkomligt fan i att bry er om dumma kommentarer, de saknar betydelse. De olika möjligheterna med Twitter och Facebook i främre linjen är helt enkelt bara bristfälliga mekanismer som omgärdas av nära nog sjukliga kommersiella intressen.


Framförallt är det så otroligt få som verkligen ser det. Nätbloggare vill ha höga besökssiffror, och ibland kanske de lyckas, men troligen är det mesta via bekanta eller individer i samma stad, by eller skola.

 

Jag läste för några veckor sedan om bilder med pornografisk eller sexistisk anstrykning som hade legat ”länge” på nätet. Men vem bryr sig? Ingen känner igen dig, och om så vore fallet, vad spelar det för roll? Och framför allt, sex är fint, kul och fundamentalt, så länge du inte missbrukar det för nöjes skull. De allra flesta får dessutom aldrig tillgång till sex, sexet tillhör de vackra, de attraktiva och de levande. Var glad för om någon verkligen ser dig som möjlig partner i ett sexuellt sammanhang!

 

Vi är sju miljarder för många människor på jorden just nu, antalet ökar hela tiden,  och de flesta har stora problem med att överleva, begrunda den verkligheten, och sluta aldrig att förvånas över den mänskliga enfalden, som tittar fram där man minst anar det.

 

Västerlandet lider ännu svårt under trycket av segrarmakternas häpnadsväckande propagandistiskt snedvinklande informationsflöde. Vem var det egentligen som segrade och varför? Vad som verkligen betyder något i sammanhanget verkar helt ha upphört att gälla. Men Västerlandet borde snarare ta sig i akt och tänka på sitt försvar mot resten, för det är dessa som är våra farligaste fiender.

 

Bäst är väl att helt enkelt hålla käften. Studera, lär dig i tysthet, och kanske begrunda det gamla latinska sentensen, som för de flesta är glömd, men som helt och fullt gällde redan vid den tiden den kom till.

 

Prospicito tecum tacitus, quid quisque loquatur: sermo hominum mores et celat et indicat idem.

(Distinca Catonis circa år 200, lästes och användes som skolbok ända från 500-talet fram till renässansen).

 

Vad betyder nu denna latinska sentens? Jo, ungefär att du ska kolla tyst i din ensamhet vad folk säger, för människornas egenskaper både avslöjas och göms i deras prat.

 

Men latinet vet ingenting om naturvetenskapliga sammanhang. För att själv klara att ta ställning i konkreta sammanhang om koldioxidutsläpp eller kontinentalförskjutningar, måste du läsa jordens historia och inte likt miljöpartister luras att tro det som yttras i televisionen.

 

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards