Alla inlägg den 21 april 2012

Av Th - 21 april 2012 16:00

Sitter och lyssnar på Mozarts C-mollmässa på Naxos.

Till slut lyckades jag lägga in materialet i min spellista under mappen Mozart.

 

Jag är ändå inte riktigt säker på hur man gör.

 

Fantastiskt skönt att lyssna på en Mozartkomposition som jag inte tror jag har hört förut. Bästa ljudkvalitet, stereo, lurarna funkar, ingen distorsion, halleluja!

 

Nu känner man igen livet, nu förstår man meningen, nu upplever man den väldiga övertygelsens underbara kraft.

 

Inga gudar, ingen annan vidskepelse heller, bara tacksamhet över att mänskligheten vid denna tid (c:a 1782) kommit så långt att man kunde skriva ner musik. Samma musik som jag sitter och lyssnar på här i dag via min dator. Just nu Credo et  incarnatus est.

 

Det är ännu kallt ute, men inget regn idag.

 

I går gick halogenlampan till sänglampan, tänk så beroende man är av den!

Försökte en stund att läsa i taklampans sken, men det blir inte bra, jag vill ha ett rimligt kraftigt ljus på bokens sidor, så att jag inte behöver anstränga mig.

 

På eftermiddagen i går fredag, var jag nere på COOP och köpte mjölken och träffade my god va heter han i förnamn, Arne Hills son med mycket vacker liten dotter Emma, som går på AF. Arne dog för några år sedan, 82 år, skriven i Nizza, han kuskade lite runt mot slutet, jag minns honom som en mycket tilltalande person i den Rennerstedtska familjekretsen. Birgit däremot rökte ihjäl sig för många år sedan, vägrade sluta röka, körde med syrgas sista tiden.

 

Jag gick till Kjell & Co, tog trapporna, mjölksyran tar mig på uppvägen, det är för trist, men jag sköt upp SL-remsan en dag till.

 

Hittade lampan, halogen 40 watt, två stycken för 50 kronor, det tycker jag är ett bra pris, men dom håller alls inte så länge som det påstås. Den stora glödtråden är ömtålig, så det är inte mycket som behövs för den ska brista. Nu Sanctus: Hosianna, glad o trevlig musik, kör och sopraner. Nästan alla människor går utan huvudbonad, dom är vansinniga, jag kände efter hemkomsten en klar värk i öronen och käkarna fast jag hade stora svarta mössan, det går faktiskt att se på termometern vad man bör sätta på sig.

 

Sedan kaffe med Brago, läsa Fredborg, det tar sig, nu är han äntligen i Berlin, och det är intressant att se hur illa dom tar vid sig för obehagligheterna i Tredje riket, dom ser helt enkelt inte skogen för bara trän, påminner om den norske attentatsmannen vad han nu heter, som sköt sossar på en ö i Norge.

 

Underbart med dessa spellistor egentligen, när man väl lyckats begripa sig på dem. Det är ju helt enkelt länkar till musik som strömmas ner, jämförelsevis obetydligt med minne nyttjas vid processen, min kompis Arne skickade mig typ tre miljoner byte för att skicka en liten treminuterslåt, sånt slipper man tack och lov i framtiden.

 

Spelar mässan igen, konstaterar att credo låter som ”vart ska du gå min lilla flicka”.

 

Jag har stora planer på att baka 24 stycken solskensbullar till i morgon. Det är ett stort projekt, men är väl nyttig övning. Vetebröd med vaniljkräm och strösocker, jag lär återkomma till det.

 

Imponerande vilken respons man fick för att man levererade det faktum att Hitler fyllde år i går! Han gjorde ju det, helt enkelt, sannerligen inte mitt fel, men till mig skickade man massor av positiva kommentarer från okända människor, nej det är då inte mitt fel, när folk har sina födelsedagar.

 

John Ericsson föddes den 24 oktober 1885, men hur många har hans porträtt på väggen?
Rävsnäs har dom däremot besökt. Mangrant. Många, många gånger. Så kan det vara.

    
Påminner mig om att jag ska göra en särskild rävsnäswebbsida, det funns ju en hel del material.



Jag tackar dig John E. och Wolfgang Amadeus, för vad ni gav oss!

 

    

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards