Alla inlägg den 20 september 2012

Av Th - 20 september 2012 00:06

Hur kom man på idén? Hur kunde man komma på en sådan tokig idé?

 

Det är en gåta, men det har faktiskt hänt. Och kanske framför allt  - VARFÖR? Why, why, why?

 

 

Folk äger sina lägenheter, samhällets resurser säljs till någon som kan sälja vidare.

 

Men när huset rasar, hjälper det på intet sätt om man har papper på att äga en del av ruinerna.

 

Apoteken säljs, och de katastrofala biverkningarna har redan visat sig, klagomålen växer, någon tjänar pengar, någon skor sig på små människors sjukdomar....

 

Sjukvården är kanske det viktigaste, det mest obehagliga och det mest tragiska.

 

Städningen säljs. Detta resulterar i att städningen avstannar och blir betydligt mindre effektiv.. Jag låg på sjukhus för några år sedan och lärde mig snart att samma gamla rostiga kanyl under elementet låg kvar mellan varje återbesök under nära ett halvt års tid. Förutom att det är rent vämjeligt, är det förstås skadligt och ohygieniskt.

 

I det gamla systemet skulle inget sådant någonsin ha tillåtits, en sträng översköterska såg till att biträden och undersköterskor gjorde sitt jobb utan inblandning utifrån, och framförallt inte med hjälp av enklare folk från andra delar av världen, som säkert har ännu värre problem, som de borde ta hand om i hemlandet..


Posten, ack ja. Fungerar ibland, ibland inte. Men eftersändningsmekanismen är av- och nermonterad. En gång i tiden kom all post fram , eller returnerades eller eftersändes, om man klarade att lista ut omständigheterna, Nu får man mer eller mindre köpa en eftersändningsförsäkring. Och man SKRYTER över det. Skryter över att man kan köpa något, som borde vara självklart integrerat med huvudverksamheten.

Hörde jag inte häromdan att riksbankens sedeluppräkning lagts på entreprenad? Någon får betalt för att räkna pengar, och pengarna försvinner naturligtvis.


De svenska sedlarna trycks redan nu i USA!


Gruvprospekteringen säljs till högstbjudande, vår största, nya järnmalmsfyndighet nånstans i Sameland, ägs av ett engelskt bolag, och vi äger resten, futtiga tio procent av vår svenska  malm.

 

Man kallar det konkurrensutsättning, vilket alltså innebär att någon stackare måste gå i konkurs, eftersom man inte längre har råd att bedriva verksamheten i konkurrens med dem som har större kapital och resurser.

 

Allt blir genast dyrare, men problemet är väl inte priserna, problemet är ju det att en gång sålt, kan inte säljas igen, om man inte grundluras, vill säga.., tyvärr är det just detta som sker, mer och mer och mer.

 

Det sägs att bilprovningen ska säljas, konkurrents, mygel och högre avgifter glider fram i spåren. Och upplöst kontroll.

 

Hörapparaterna. Någon har kommit på att patienterna ska kunna välja, om de betalar själva vill säga! De som kan sälja ett hus får loss lite pengar. En gång, sedan är det sålt för evigt. Förr betalade man via landstinget 600 kronor, mycket nog för en fattig människa, men nu får man VALET, att kunna köpa apparater för trettiotusen - som kanske fungerar, vem har råd?

 

Åldringsvården, rena katastrofen..

 

Det har föreslagits att åldringen ska kunna välja, vilket naturligtvis är lika omöjligt som när pensionerna såldes ut i den orealistiska och framförallt obehagliga avsikten att människorna skulle börja spela på börsen.

Det kunde ju lika gärna gälla trav , galopp, pokerspel eller enarmade banditer, också ett sätt att upprätthålla en adekvat pension!


Kommunikationerna säljs ut. Olika järnvägsbolag ska konkurrera, vilket medför att tågen svartsjukt passar sin egna tidtabeller och servicen faller platt.


SL i Stockholm ägs visst av ett FRANSKT bolag! Sanslöst.

 

Man säljer ut våra skogar med rovdrift som följd och helt bristande kontroll, hyggena växer, arter dör ut, ekologiska system bryter samman, situationen omöjlig. Vem bryr sig förutom den nye ägaren, vars enda intressa är att få in en slant? Omoraliskt och orättfärdigt på gränsen till brottsligt enligt gammal moraluppfattning.

 

Klagomålen växer långsamt men säkert över hela linjen, men det kommer att ta tid innan förstatligandet kan komma igång igen.


Detta trots att informationen på intet sätt är hemlig. Varje dag kommer något litet bidrag till gnällkören, var det inte nu senast något med skum miljardförsäljning i samband med Teliasonera?

 

Försvaret säljs ut, och förlorar därmed alla möjligheter att kunna fungera som ett försvar. Bara detta är en hel bok, jag vågar inte skriva mer här, det räcker med allt som skickas ut via Facebook...

 

De nya moderaterna har kommit på en väg att rädda den sjunkande skutan – man säljer saker! För att kunna luras när man säljer är det kanske lämpligt att byta namn , så att man inte blir genomskådad på en gång.

 

 

En gång i tiden hade vi ju många arbetare, alltså byter man namn till Det Nya Arbetarpartiet.

 

Det gäller för säkerhets skull att lura i de gamla arbetarna, att de i själva verket har röstat på moderaterna redan för länge sedan.

 

 


Upp trälar uti alla stater, som hungern bojor lagt uppå.


Men vi kan ju sälja oss själva samtidigt som vi byter namn, då kan vi ju inte missa nästa val, även om de andra dönickarna åker ut, eftersom de varken har strategi eller program. Vi hakar på Miljön, det verkar gå hem, det är ju så synd om hönor i burar.


 


Huvudsaken är att vi sköter våra kort, nu när vi har smulat sönder bidra.. välfärden menar jag. Det ska ju löna sig att arbeta, som det ju aldrig har gjort!


 



      

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards