Alla inlägg under januari 2013

Av Th - 20 januari 2013 17:39

 

Google terror, den lilla människans hopplösa kamp…

 

Hjälp!

 

För några år sedan skrev jag ett program för Windows, som hanterade mitt system av skalor.

Jag döpte det till SCALAMUSICA för att slippa använda det engelska SCALES som ju betyder stegar tillika.

Skalor inom musiken heter music scales på engelska.

 

Nu har det inträffat, att om någon Googleanvändare vill ladda ner programmet på den här sidan

http://www.birkastaff.eu/default.asp

(Klicka på ”DOWNLOAD SOFTWARE FREE” eller klicka direkt på länken http://www.birkastaff.eu/Music_Scales/f_download.htm )

 

får man det felaktiga, oförskämda och kränkande meddelandet att programvaran kan vara skadlig.

 

 

vad skulle du själv tycka om något du skapat eller tycker om, plötsligt utan anledning anklagas för att vara skadligt?

 


 

Programmet är ett musikteoretiskt arbete som jag började med redan på min tid på musikhögskolan i Stockholm, och har under åren fått många användare över hela jorden.

Man kan slå upp och spela alla existerande skalor, antingen från toner (c d g a h c), trivialnamn (dorisk, harmonisk moll, hindu) eller intervallrader.

 

Här ett exempel på hur programmet ser ut, när man kör en demonstration:

 

 

 

Naturligtvis har jag skrivit till Google, men som ni förstår är det en i princip hopplös åtgärd.

 

Du gör mig en stor tjänst om du laddar ner programmet! Det kostar ingenting och det är fullständigt, totalt ofarligt.

 

Du behöver inte göra något annat, men om du vill, kan du förstås installera och starta programmet. Detta gäller endast användare av Windows.

 

Det är garanterat ofarligt, jag skulle aldrig drömma om att försöka sabotera eller skada något, inte heller är jag ute after information av något slag som Google så sjukt hävdar.

 

Naturligtvis ska jag arbeta vidare på det här, men under tiden nyttjar jag härmed Facebook och ber alla mina vänner och alla andra också om denna lilla hjälp.

 

Kanske kan jag därmed bli tillräckligt känd hos Google, för att uppnå någon form av dialog eller stöd.

 

 

Med vänligaste hälsningar

 

//Thom Bergh

 

 


Bilden tagen av Calle för några år sedan på Solliden, när vi var och lyssnade på Kårsdraget en Valborg.

Av Th - 19 januari 2013 23:04

Några övriga uppsatser och bloggsidor av Thom Bergh

Affishsida med äldre länkar

Geografi, Vik, en vacker plats i Roslagen

Matlagning, Recept och mat

Kristallkrona, renovering

Medicin, iglar, igeldammar och Igeldammsgatan

Musik, patos i 1900-talet

Musik, skalor och systematik av musikskalor

Personer, Jenny Lind

Segling, sjöscout med Niagara

Teknik, Att gjuta stearinljus

   



Av Th - 19 januari 2013 17:48

Projektet *******

 

När jag kommer in i hallen i mörka vintern är det dystert. Jag börjar med att tända en lampa, kan man göra detta automatiskt?

Jag fann något i en katalog som hette rörelsevakt, med tillhörande mottagare, en sådan åstundar jag!

 

For jag så ner till Clas i Sjön ("Clas Olsson i Insjön" löd det ursprungliga och välbekanta firmanamnet) och inhandlade önskad objekt, det var inte gratis, men inte heller så vansinnigt lyxans dyrt.

 

Hem o mönstrade bruksanvisning, ovanligt virrigt. En bruksanvisning SKA inledas av en figur, med alla delarna tydligt namngivna, kom ihåg det till en annan gång! Här infördes begreppen ramenhet, sökare, basenhet, huvuddel, huvudenhet, brytare, deaktivering, kod, DEL, SET, programmering, programmeringsknapp, programmeringsbrytare, kod, sökavstånd i en svåröverblickbar röra. Jag kanske skapar en privat bruksanvisning, vem vet vad man behöver om några år, när man ska modifiera installationen?

 

Prylen heter Rörelsevakt (IR-detektor), på engelska PIR Sensor (movement detector), trådlös sändare för inomhusbruk. Den arbetar med frekvensen 433,92 MHz och  tillverkas av det svenska företaget Nexa på http://www.nexa.se/

 

Monterade färska AAA batterier, tog fram lampa, mottagaren in i ett vägguttag, en grön lysdiod tändes OK, men sedan?

 

Skulle man så trycka på av/på knappen, men nej, någon sådan fanns inte varken på någon bild eller på ifrågavarande objekt.

 

Jag testade lysdioden, kunde den vara en knapp tillika?

 

Nej, inte vad jag kunde utröna, varför jag begav mig ner till Clas i Sjön på lördagsmorgonen, trött, matt, håglös. Undrar hur alla mina nära och kära har det, känner mig ensam.

 

Fann att jag glömt bruksanvisningen, när jag redan satt på tunnelbanan, ännu med föga resenärer. Steg av vid Rådmansgatan, tog vändande tåg, med jämnmod, bara att acceptera, detta blev en lång vänderesa, ingen bra inledning. Vänderesor ett dåligt omen redan på de gamla segelfartygens tid, samtidigt som man ju vet att omstarten onekligen kan medföra vissa fördelar, när man kompletterar med något man glömt.

 

Så småningom nere hos Claes, där intelligent tjej tog emot min förfrågan, jag var troligen den första klagaren för dagen.

 

Vi testade, hon erinrade sig att lysdioden faktiskt var en av/påknapp, jag satte i batterierna och kopplade från DEL till PROG, och lysdioden började blinka som tecken på att mottagaren var aktiverad.

 

När man trycker på lysdiodknappen på mottagaren, börjar den att blinka, för att indikera att den väntar på en signal, när man sedan kopplar om från DEL till SET på sändaren, slutar blinkandet, och eventuellt inkopplad lampa blinkar dessutom tydligt två gångar för att indikera att det hela är aktiverat och igång.

 

Hurra.

 

Firade med fika o wienerbröd på det ännu nästan helt tomma Sergelkaféet.

Men wienerbrödet var stenhårt, jag kunde inte äta det, tog mod, och gick rätt på till kassan före all pågående verksamhet, räckte fram fatet med wienerbröd med några vänliga men beklagande ord till den söta, blonda lilla flickan, som faktiskt omedelbart hämtade ett nytt. All inneboende aversion rann av, och jag började om, wienerbrödet var väl inte världens läckraste men dög som tröst.

 

 

 

Hem igen. Sexton grader kallt, Stockholm har fått vinter, men ingen ny snö på ett tag. Gatorna är acceptabelt rensade, så jag använde vanliga skor. I går när jag var nere och inhandlade vakten, hade jag vinterskor med halkskydd, så jag kunde bokstavligen åka kana nerför de idiotiskt sluttande blankpolerade stenplattorna ner till Sergelplattan. Jag kunde dock hålla mig stående, men det var nätt och jämnt.

 

Jag tog en bild på de enda två återstående husen, sedan dom demolerade det gamla Stockholm, vilket jag aldrig kan förlåta.

 

 


Allt annat runtom dessa enda kvarblivna hus är demolerat och uppbyggt med den mest avskyvärda och skamligt oestetiska arkitektur.

 

Jag verkligen hatar de som gjorde det, mitt tips och min önskan är att man river ner hela city igen och bygger upp det, som det en gång var, liksom man gjorde med Hamburg, Dresden och andra orättfärdigt krigsdemolerade städer i Tyskland. Återigen, undrar man vad i helvete amerikanarna gjorde i Tyskland under andra världskriget, den fruktansvärda raseringen var helt och hållet krigsgalningen Winston Churchills fel, det var han som lockade/lurade in USA i kriget, men Hitler gjorde en enorm blunder, när han förklarade USA krig emedelbart efter Pearl Harbour. Men så sakta kommer väl detta med tiden att omvärderas, omtolkas, och redas ut som allt annat i världshistorien. De mortuis nil nisi bene… Ja, Stockholm var en så vacker och minnesrik stad, några hus var från 1600-talet eller äldre, med allt vad det innebar av vänlighet och mänsklighet. Före motorer, bensin, elektricitet och hysteriskt buller. Ljud av hästars gnägg, och hovars klapprande är älskliga ljud. Några rivningar beslöts med bara någon enstaka rösts majoritet i det "demokratiska" sosseväldet på den tiden.

 

Apropå gamla tider. Jag såg en helknäpp föredragare som  tramsade om evolution, och gjorde en högst stupid liknelse med fotografier av barn, far, farfar, farfars far och så vidare. Han lade ihop 185.000, eller kanske var det 185.000.000 kort (medgav det godtyckliga), och konstaterade en väldig hög. Så otroligt dumt. Vad menade han? Framför allt glömde han bort alla tusentals delningar, att vi alla som lever idag har en gemensam urpartikel innebär på intet sätt att vi har med varandra att göra, utom som fiender i kampen för tillvaron.

 

Testade så utrustningen. Jodå, det fungerade, vilken grej! Kanon! Nu sitter vakten uppe på en hylla i hallen fäst med en bit dubbelhäftande tejp, också det en uppfinning man tackar för.

 

 

Fungerar! *******

 

Minsta rörelse tänder lampa vid hallbordet, och lyser i fem sekunder, jag kan ändra det till en, två eller tio minuter om jag vill. En minut verkar lagom.

 

Intressant uppfinning! Man kan nu grunna på om det finns några fler applikationer utan att gå till överdrift. Fast jag blir ännu efter tjugo år sur på de nya grannarna på Vik, som förstörde sommarnatten med sina rörelsevakter och dess onödiga belysning som dessutom LÄT när det blinkade. Klumpigt och obehagligt, i flera år gick man i onda tankar på att förstöra apparaturen ifråga. En period hade dessutom fastighetsskötare här i stan en idé om att lampan på gården skulle starta med ett hysteriskt blinkande, så snart någon kom i närheten, men det togs tack och lov bort efter klagomål.

 

I kväll Midsumer Murder i TV 8, liksom även i morgon, märkligt nog, det blir en trevlig och befriad stund uppe hos kompisen, Weeee!

 

      

 

Av Th - 17 januari 2013 13:42

Att analysera en människas inre är både omöjligt och barnsligt enkelt.

 

Det gäller bara ett få dem att yttra sig på ett sätt som gör att situationen flyter fram.

 

Ordet knep kommer in i bilden från ena hållet, samtidigt som man inte ska vara omedveten om att knep, förutom att vara ett praktiskt substantiv, också är imperfektum av verbet knipa i dess två betydelser.

 

- Vilka två betydelser?

- Knipa i betydelsen gripa tag i något, eller i betydelsen krysta.

- Jag är inte säker där, riktigt...

 

Så när man Googlar på knep, kan man finna både det ena som det andra. Både något om ett trick, men även något om det faktum att någon snodde något mitt framför näsan på en.

 

 

- Du som är samtalsterapeut, och tar betalt för det, vilka knep använder du för att  få tiden att gå  ända  tills klockan talar om att tiden är ute?

 

- Nja, jag använder inga speciella knep, jag bara nyttjar det jag kan, och låter det gå i par med min erkänt omtyckta, snabba associationsteknik.

 

- Du har alltså en speciell begåvning, som gör dej till en duktig samtalspartner?

 

- Det har jag inte sagt, jag är bara ute efter att tjäna pengar, vi terapeuter är ju mycket duktiga på att ta bra betalt, som bekant.

 

- Hur kom du in på det? Jag, för min del vet inte alls hur man ska tjäna pengar, trots att jag använder all min vakna tid åt att jobba hårt på det. Förresten resten av tiden också, drömtiden alltså.

 

- Tiden är slut. Det var inte du som skulle ställa frågor, du försöker lura mej och det tål jag bara inte det är ohederligt och drumligt.

 

- Drumligt? Jag försökte bara vara snäll som vanligt…

 

- Ja, ja, det får vara…

 

Nu gällde det ju egentligen det här med salige Olle Adolphsson, han var jäkligt duktig, och jag har alltid undrat var han lärde sig om all musik, han gick ju aldrig någon speciell utbildning så vitt jag vet. Om man inte räknar musikteorin på Stockholms universitet.

 

Jag ville veta om den vackra ”Nu har jag fått den jag vill ha” som glider över i en sorglig begrundan över att allt tar slut och den vänliga slutklämmen ”Hon är det vackraste jag vet”.

 

Den kom på LP-skivan ”Vad tänker jag på” år 1967, när han var 35 år.

 

Tackar.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

Av Th - 17 januari 2013 10:07

Det är så sanslöst mycket. Att greppa allt som väntar på sin upplösning verkar nära nog omöjligt.

Först och främst är det katastrofen med Windows 7. Ingenting ångrar jag så mycket, som att jag installerade det. Jag trodde det skulle medföra lättnader och bättre system, men har enbart medfört en stor jävla röra.

 

Jag vet helt enkelt inte hur jag ska kunna bemästra det.

 

Det skapas mappar och genvägar i ett enda trassligt till synes oupplösligt kattnystan. (Kattnystan är ett garnnystan som små, elaka katter har tillåtits göra obrukbara i sin omätbara gullighet)

 

Någonstans finns väl alla data och sedimentära spår av det som en gång var, jag måste försöka ägna mycken tid åt att komplettera och flytta, men den största nackdelen är, att när nya filer skapas, får de också nya tidstämplar, och försvinner in i anonymitetens dunkel. I över femtio år har en högt över allting skimrande ledstjärna för mig på alla mina arbetsplatser varit dokumentens okränkbara tidstämpel, och den kan inte rubbas. Ska inte kunna rubbas. Får inte rubbas.

 

Men systemet gör det.

 

Det verkar som om systemet själv bestämmer var filerna ska finnas. Just detta att inte helt ha kontroll gör ju att man förlorar fattningen, tappar taget och anar materialet segla ner i det diffusa oåtkomliga djupet.

 

Gång på gång intalar jag mig själv att jag ska fixa det, vem vill någonsin att allt man arbetat med i så många år ska försvinna, så att man inte ens själv kan få tag i det?

 

Ska man ha någon kontakt med yttervärlden, måsta man ju veta var saker finns, det var ju en fördel med Internet när det dök upp på sin tid.

 

Här ska dock finnas en länk till det tidigare nämnda dokumentet från 1984, där jag beskriver julsakerna på Styrmansgatan. Om jag finner det, är det en seger, men samtidigt oroar jag mig för en stor faktura från internetoperatören, har de verkligen ökat kostnaderna så mycket? En faktura på över sexhundra kronor för ett år är ju fullkomligt orimlig, kan jag finna något alternativ? Bara att finna fakturan från förra året känns jobbigt. Förr tog man fram en pärm och hittade det på tio sekunder, nu kan man få sitta i timmar, få migrän, och ändå emellanåt försöka anteckna så gott det går, för att slutligen finna att banken inte längre har önskade data i sin isolerade databas.   

 

Julsakerbeskrivningen. Ja, där fanns den, va bra! Jag hänvisar till förra bloggsidan.

 

 

Och nu till dagens terapi

 

-Vill du veta hur jag gör, käre Thom?

-Ja, gärna.

-Vill du att jag ska visa dej?

-Ja, hemskt gärna.

-Ska jag ta det från början?

-Ja, eller, gör som du vill!

-Ja, då sätter vi väl igång då, vad tycker du om det?

-Ja, börja bara, jag är beredd.

-Hur hade du det som liten, var det för jävligt?

-Nej, inte speciellt, vad jag minns.

-Jo, men några obehagligheter minns du väl?

-Menar du något speciellt?

-Nej, bara om någon var dum mot dej, retade dej  eller så.

-Inte vad jag minns.

-Jomen någon obehaglighet var du väl med om, det är helt normalt, var inte rädd  för att berätta för mej, det är det jag är till för.

- Jag hade tandvärk...

- Nåja, det var inte det jag menade. Förresten är tiden ute nu kommer jag just på, och jag tvivlar på att du är rätt person att gå i samtalsterapi hos en erfaren samtalsterapeut som jag. Jag har inte min tid till vilket pris som helst, och jag tycker du ska överväga att fundera själv på hur du vill ha det i framtiden.

 

  

 

 

Av Th - 15 januari 2013 22:43

Det snöar fortfarande, men temperaturen stiger och är nu uppe i -1,8 grader C. Det ligger dock ett rejält och mycket vackert snötäcke över området.

 

Jag tog mig samman och plockade ner julsakerna. Klockorna under lamporna, Ellis luciauppsats, alla små tygtomtarna och allt som var upphängt lite här och där.

 

Alltid brukar man förbise någon liten sak, men jag lovar att det inte alls är avsiktligt.

 

För närvarande synes det funka så, att när man klickar på en bild, så förstoras den, om den är inladd med tillräckligt hög upplösning. Testa!

 

Dessa föremål bygger en djup och vacker bild ur livet för mig, en rent abstrakt tankebild som inte låter sig sammanfattas i något enkelt begrepp. Föremålen som sådana har ingen speciell andlig innebörd, men ursprunget till att de finns och att jag med så stor kärlek älskar dem, finns naturligtvis lite här och var.

 

Klockor.

 Vackra i sig, men har väl sitt ursprung i de kristna våldtäkterna av våra urgamla traditioner. Klockans form blir där med förknippad med julperioden, som onekligen är den finaste av årets alla högtider, det är dessutom en högtid som vi är tämligen ensamma om i sitt ursprung i de germanska länderna, i viss mån inkluderande Norden, och Finland i den mån det var svenskt.

 

Änglar

 symboliserar väsen i samma kategori som klockorna. Något vänligt, vackert och beskyddande, som är våra vänner. Vita dräkter och gyllene hår, med vingar för att kunna sväva vart de önskar.

 

Tomtar.

 förstås från urgamla källor. I skogarnas en gång totalt orörda, hemlighetsfyllda djup. Här hos mej speciellt de små tomtarna av rött garn. Det finns flera olika grupper, som måste ha köpts in vid olika tider. Speciellt tre stycken som med åren blivit ganska blekta, måste ha varit med i många år.

 

Jag satt en gång ensam på Styrmansgatan en jul och skrev en sammanfattning av alla julsaker jag kunde hitta på olika ställen. Det var annandag jul 1983. Jag orkar inte lägga ut det här nu, men det är mycket vackert, liksom alla övriga minnen. Där hängde i många, många år en vacker gyllene ängel i kristallkronan, undras vart den tog vägen.

 

 

 

Nu orkar jag inte mycket mer. Men kunskapsmassan ökar. Jag får användning av den en dag.

 

Efter att ha råkat kolla förbi i kompisens televisionsapparat, inser man att det är kört.

 

Skottlossningar, bedrägerier, lurendrejerier, smitning, mord, oegentligheter, orimligheter, sanslösheter, förskingring, vanskötsel, våldtäkter, självmord, mordbrand, rasblandning, urspårning, underlåtenhet, glömska, lögner,  överdoser, felräkning...

 

Tjänsteman intygar att

Detta är inte helt tillfredställande.

Sånt här ska inte kunna hända.

Detta måste snabbutredas.

Vi har inte gjort något egentligt fel.

Detta är inte helt som det ska vara.

 

 

                    

 

Av Th - 14 januari 2013 15:17

Men nej, nej, nej, även om jag av några märkligt nog betraktas som en duktig analytiker, handlar detta inte så mycket om terapeutiska saker som vanligt. Du kan väl själv göra analysen, om du besitter tillräcklig sensibilitet!

 

 

Tog en bild med yngel, utan blixt, makro, man ser mest bara några blåa streck:

 

 

 

I dag har jag promenerat runt kanalen igen.

 

Jävla huvudvärk i dag igen, varit utan i tre hela dagar, halleluja.

 

Att man ska behöva ha det så här, gud, vad en männska tål.

 

Försöker äta så lite tabletter som möjligt, men jag försäkrar att det är svårt.

 

 

Promenaden *********

 

Jag gick iväg klockan 10:38.

 

Var nere vid kanalen efter 21 minuter, 10:59, och kunde inte låta bli att ta en bild på detta vackra, gamla hus med sin långa skorstenspipa. Det blir kallt om fingrarna när man måste ta av sig handsken på högra handen, och kameran blir sjusärdeles kylig, men jag tyckte det var så tilltalande med de sedan tjugondag Knut kvarblivande adventsljusstakarna i fönstren.

 

 

 

I kanalen simmade tretton förhoppningsfyllda änder emot mig, och uppe vid bron ser man att isen börjat lägga sig utmed stränderna.

 

 

 

Sedan den långa, trista biten förbi Stadshagens många tunnelbanenedgångar, där jag passerade ett gigantiskt, öde släp, om vars historia man nu började grunna. Var kan detta märkliga föremål befunnit sig under sin livstid, och vilka laster kan det ha släpat på? Välutrustat med elektriska kablar och hydraulik, den som vill kan väl slå upp det i bilregistret.

 

 

 

 

 

Dagens fikande *********

 

Jag var inne på Sankt Göranfiket klockan 11:30, där jag beställde kaffe och en räkmacka. Äcklig med något underligt klet som möjligen ska föreställa majonnäs. Det ska jag inte göra om i första taget.

 

 

 

Jag minns forna tiders räkmackor, som varit så delikata, men de tillhör väl en förgången värld. Jag kom ihåg en gång en sommar, när jag beställde en räksmörgås på stadshotellet i Gnesta, på den tiden en äkta gammaldags svensk restaurang. Den betingade det oerhörda priset av tolv kronor, vilket jag offrade, eftersom jag den sommaren var extrageolog på SGU, och hade en blygsam, men dock befintlig inkomst. Smörgåsen var fantastiskt läcker, på färskt, vitt bröd och preparerade av den tidens skickliga kallskänka. Spåren kanske kan förnimmas i dagens räkmacka i form av standardgarnityren ägg, gurka, tomat, sallad, kanske en dillkvist. Men smaken? Som väl borde vara det allt dominerande för all sådan verksamhet?

 

Det påminner mig om Herman Görings motivation för att han så sällan besökte Adolf Hitlers lunch- eller middagsbord på 1930-talet: ”Ärligt talat tycker jag att maten är för dålig”. Jag minns inte vem som skrev det, Det var väl någon av alla dem som faktiskt kände Hitler, kanske någon adjutant eller liknande.

 

Klockan nio minuter i tolv lämnade jag sjukhusfiket och promenerade vidare ner Sankt Göransgatan – Fleminggatan - Sankt Eriksbron, och var hemma kvart över tolv.

 

 

Kommentar *********

 

Varför skrev jag nu det här? Huvudet värker, särskilt i nacken, det är ett satans lidande, och det gör mig ledsen, för jag vet att många inte har det så här, och jag minns med vemod, att jag faktiskt inte haft någon värk alls de tre föregående dagarna, det är nästan spöklikt.

 

Lidandet är legio, och jag finns väl i en skala där jag inte alls placerar mej så imponerande högt, men hur så? Detta är mitt liv och mitt lidande, jag kommer inte undan det. Tröst för ett tigerhjärta hjälper inte mej. Liksom all hämnd inte hjälper den förfördelade, det är bara beklämmande med människor, som gläder sig åt andras höga straff. Sånt tycker jag helt enkelt man ska hålla käften om i sin inkrökta skadeglädje.

 

 

Film uppe hos kompisen *********

 

Såg igår en vansinnigt tramsig film, Cruise Control, om en ond typ, som lyckades kidnappa en lyxkryssare genom att manipulera operationssystemet, som han själv varit med om att konstruera, men fått sparken.

 

Där förekom i början av filmen en verkligt snygg femtonårig tjej, som, sedan hon blivt instängd och frisläppt av hjälten, spontant deklarerade sin kärlek, meddelade att hon fyllde femton nästa månad, och väl därmed skulle betraktas som lovlig, men fick kommentaren att relationer i affekt sällan leder till något. Sedan såg man tyvärr inte henne mer i sista halvan av filmen, som bland annat omfattade en häpnadsväckande kollision med ett tankfartyg, samt slutgiltig ofrivillig dockning med fasta land.

 

Också en film med en alltför lång ”gratissekvens”, med vilket jag menar dessa bullriga trassliga, ryckiga, korta sekvenser i dålig belysning, där knappast ens en inbiten actiongalning kan finna något nöje. Här hade man dessutom lagt in ett konstanta blinkande, som förmodligen skulle imitera det skadade belysningssystemet efter diverse skadegörelse.

 

Hå hå ja ja.   

     

 

 


Av Th - 12 januari 2013 01:42

Begrundan och oro när man inte kan sova.

 

Jag vill att alla ska vara snälla, eftersom jag själv är snäll, och tror alla om gott.

 

I dag gick jag runt kanalen igen, det är  kanske fyra-fem kilometer, men jag vet inte säkert, för min fina Silva stegräknare föll i golvet och dog för någon månad sedan. Det är en av de saker jag måste prioritera, fast tyvärr är det mycket jag måste prioritera, hur gör man? Den kostar när tvåhundra kronor så den kommer långt ner på listan, i första hand gäller kläder, kamera, men tack och lov är datorsystemet OK, efter senaste uppgraderingen.

 

Häromdagen upphörde inloggningen till banken att fungera, så jag kunde inte kolla det lilla återstående saldot. Jag fick ringa supporten, och upplevde en rätt irriterande konferens som tog nära trettio minuter i dyra mobiltelefonen.

 

Det ordnade sig efter ett bra tag först när jag installerat ett nytt operativsystem, med allt vad det innebär.

 

Det roliga som har hänt är ju annars att kardinalfiskarna har oräkneliga små yngel som simmar i sina stim och lever sina nya liv. Man undrar vad dom lever av? Dom är ju så väldigt små, en del bara som små blålysande prickar. Det enda jag kan göra är att tilldela de vanliga fiskflingorna, så finpulvriserat som möjligt. Förra gången gick det ju liksom av sig själv. Jag har faktiskt inte sett att någon av de stora fiskarna äter av ynglen, men man kan väl inte vara för säker. Ja, den gången för så länge sedan tog det fem dygn mellan lek och kläckning. Ska man nu ha dessa fina akvariefiskar, är det väl trevligt att ha många, dom är ju stimfiskar och gör sig så vackert, när de är många. Att gå ut på nätet och fråga ger bara en otrolig massa besserwissersnack, det ena bättre än det andra, om man skulle tro allt man får reda på, vore det lika bra att lägga av med det mesta.

 

Och högst imponerande och roligt är förstås att Elli fick B i senaste tentan på KTH. B är alltså näst högsta betyget i en skala på sju. Hon är helt otrolig.

 

Nyss gick jag upp och diskade, det var inte så himla mycket, men kanske uppåt trettio objekt var det nog med porslin och bestick. Rent och fint i diskhon när man vaknar på morgonen är belöningen.

 

Jag ska fortsätta att promenera fem kilometer varje dag, det är en pärs, men kanske kan hjälpa mig att hjälpa mina medmänniskor, i synnerhet förstås mina älskade barn, även om dom inte har så mycket tid, det är så det går med livet. Mest konstigt är det väl att ingen brytt sig ett dyft om alla nya små kardinalfiskar, men det är väl en totalt ointressant företeelse för genom hela nätterna datalekande barn, en rätt pervers tid egentligen om man jämför.

 

För att hjälpa sina medmänniskor måste man ju vara någorlunda frisk, och kanske håller man sig någorlunda, om man har en hyfsad kondis. Men jag minns syrrans tränare Ellemar, som menade på att man väl inte behövde någon särskild extra träning, om man i övrigt var tillfreds med livet. Förnuftig karl. Det var en upplevelse att hänga med ut och se henne springa iväg sina ambitiösa träningsmil, och hon lyckades ju i tonåren faktiskt komma en bit i något mästerskap, har jag för mig.

 

Att vara snäll, det låter så mesigt och fånigt, det straffar sig när man blir oskyldigt anklagad för dumma saker. Det enda rätta är väl att hålla sig för sig själv och inte tränga sig på. Det kanske är mitt livs största fel, att jag inte kan ta för mig, av hänsyn till andra människor.

 

Nu är det dags att lägga sig och läsa en stund med en liten macka och ett glas mjölk. Vad ska det bli idag? Kanske en liten hårt bröd med smör och Kalles kaviar, jag tror det finns lite kvar, det är ju faktiskt riktigt godis.

 

Vad säger man när en jude, i svensk rikstelevision, helt öppet, och utan att ens blinka, meddelar, att han inte skulle ha funnits här, om inte Raul Wallenberg hade funnits...

 

    

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards