Direktlänk till inlägg 5 mars 2009
Länge har jag gått och sneglat på vita bönor och undrat - hur gör man?
Kollade diverse kokböcker och kom fram till en underbar variant:
Tag vita bönor och blötlägg i kort spad 10 timmar.
Sila bort vattnet och koka i nytt, lätt saltat vatten 45 minuter.
Gör under tiden en italiensk, klar tomatsås av stark oxbuljong, tomatpuré, salt, vitpeppar, strösocker och red med arrowrot. När det har kokat samman, tillsätter du lite madeira eller sherry och avslutar med en klick smör.
Sila bort vattnet från bönorna igen och låt dem koka upp i tomatsåsen. Stek jägarbacon och servera.
Fantastiskt välsmakande!
Förmodligen går det bra med andra sorters bönor också, jag har sett att det numera finns gott om sådana produkter på marknaden.
Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...
Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...
Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu. Jag litar på att det går över av sig själv. För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...
- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat. - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 |
17 |
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
|||
23 | 24 | 25 | 26 |
27 |
28 |
29 | |||
30 |
31 |
||||||||
|