Alla inlägg den 4 mars 2009

Av Th - 4 mars 2009 16:55

Jag ska lära mig rensa hel ansjovis, det SKA gå, det har jag gett mig attan på. Är det någon som vet precis hur man gör?

När kundströmmen har avtagit på Daglivs ska jag gå och köpa en burk. Wasa sportbröd med mycket smör, hårdkokt ägg och ansjovis är så himla läckert. Återkommer...

Men nej, det var inte så lätt; har försökt med en liten skarp kniv, hålla fast med gaffel bakom huvudet och sedan skära ut filéerna, hm. Nog får man ut det mesta av det man vill ha, men.. hursomhelst, GOTT är det!

Av Th - 4 mars 2009 16:51

Har samlat små ljusstumpar sedan ett bra tag. Nu ska jag gjuta några stora ljus. Ljusveke i olika grovlek finns på Panduro.

Stumparna smältes i lämpligt kärl i vattenbad; lämpligt kärl är ett sådant som gott och väl klarar av  100 grader celsius, här har jag valt en gammal pepparkaksburk.  Stearinet smälter (vid c:a 70 grader) och de gamla småvekarna hamnar på botten (se bild).

Det tar sin tid men fungerar helt OK.

Jag återkommer när nästa moment börjar ta form...


Har varit på Panduro och köpt vekegarn, eller vad det heter.

Sedan alla stumparna smält och de gamla vekarna hamnat på botten, lät jag det hela börja stelna. Stearinvätskan börjar att stelna i botten, så jag kunde hälla ut resten, merparten, på en plåt, där det snabbt stelnade; de vita sjoken var sedan lätta att bryta sönder till lagom stora flag och lägga åter i pepparkaksburken färdiga att senare smälta igen, fast utan oönskvärda partiklar i botten den här gången.


Av Th - 4 mars 2009 06:24

Farligt det här. Skrev ett späckat inlägg, skulle titta på några andra sidor, bland annat google, allt försvann. Man måste tydligen spara hela tiden, dom borde ha en spara-knapp högst upp så att man inte glömmer.


I flera år varit anmäld i Stayfriends, så småningom har gamla klasskamrater anmält sig. Men tjejer som har bytt namn kan man inte säkert identifiera. Om man skriver en fråga får man veta att man inte är GULD-medlem och att frågan därför inte kommit fram. Att bli GULD-medlem kostar pengar. Där kom det alltså!


Vill man lägga in bilder här hamnar de över eller under brödtexten, men vill man ha saker integrerat i texten kostar det pengar. Kanske bäst att börja med en helt egenkonstruerad bloggvariant som jag redigerar i Dreamweaver. Eventuella platser för kommentarer kan man ju skriva i perl, som är ett språk som lämpar sig för skript och texthantering. Alla andra av mina skript har jag gjort i perl och det fungerar ju utmärkt.

Sedan blir det ju ett sjå med att flytta över allt härifrån, men det är ju än så länge inte mer än man kan klara på några timmar.


Det jag skrev som försvann, var en anmärkning om morgonkaffet. I dagboken brukade jag skriva kaff.kann vilket betyder kaffe i den kannelerade koppen. Det är en rätt liten, vit, kannelerad kopp, en struken matsked kaffe, en sockerbit, vatten från corrywreckan i den gamla aluminiumkastrullen.


Känner mig håglös, vilsen och lite villrådigt ledsen idag, det är inget kul, hoppas det blir bättre framöver.


Kannelerad är alltså vertikala ränder runt om. En arkitekturterm, pelare med lodräta ränder är kannelerade.

Corrywreckan är mitt namn på de sjudande, bubblande effekterna när vattnet kokat upp i den gamla aluminiumkastrullen på minsta gaslågan, en sådan bubbeleffekt finns i naturen där strömmar kolliderar, corrywreckan heter den livsfarliga passagen i sundet nordost om ön Jura vid den skottska västkusten.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards