Direktlänk till inlägg 22 maj 2012

Panel, Jimmy Åkesson o Ebba

Av Th - 22 maj 2012 02:24

Av en, får jag väl säga, lycklig slump, var jag uppe hos Svenne för att kolla hans TV, och råkade mitt in i ett panelprogram där den sveriedemokratiska partiledaren Jimmy Åkesson var deltagare.

 

Programmet leddes av en märklig svensk figur som jag aldrig tidigare hört talas om.


Just när jag kom in i programmet var ledaren inne i en ganska aggressiv ström av invektivliknande meningar som behandlade ämnet invandrare.

Det verkade uppenbart att ledaren var i ett hatiskt, aggressivt tillstånd av affekt, tydligen ingen anhängare av Sverigedemokraerna, så att säga.

 

Tyvärr hade han tämligen svårt att uttrycka sig, och snubblade över frågor om den muslimska hotbilden och begreppsanalys angående vad som är typiskt japanskt.


Konstigt nog, tycker jag, är det väl inga problem med att definiera vad som är japanskt, eller vad som menas med en japan. För mig är det en människa som ser ut som en japan, talar japanska, och hävdar sig vara japan.

 

Det är förstås likadant med spanjorer, danskar eller svenskar.

 

Jag har faktiskt aldrig hört denne Jimmy Åkesson framträda i TV tidigare, och blev klart imponerad och överraskad av hans kristallklara idiom och verbala resurser.

 

Jag börjar inse hur larvigt barnsligt det är, att av suddiga anledningar försöka få SD att framstå som rasistiskt, eller ännu barnsligare, nazistiskt. Det är inte bara barnsligt utan även rent av dumt. Främlingsfientligt måhända, liksom många, många liknande rörelser runt hela jorden.

 

Jämfört med de övriga paneldeltagarnas tyvärr ganska luddiga framtoningar, gav han ett gediget, sakligt och lättbegripligt intryck av att ha situationen fullständigt klar för sig.

 

Programledaren, däremot, strömmade ur sig haranger av floskler och missuppfattningar om judar, invandrare, bögar, muslimer och annat som han i sitt tillstånd av uppjagad affekt hade stora svårigheter att hantera. Han försökte få skrattarna  på sin sida, vilket alltid är beklämmande, när men inser att det är ett sätt att komma undan de verkliga problemen.

 

Jimmy Åkesson svarade, när han hade chansen, och i övrigt uppenbarligen lyssnade  uppmärksamt på det som förekom. Min enda anmärkning är väl att han någon gång för mycket använde ordet förvisso, men det hör väl samman med hans språkliga erfarenheter.

 

Programledaren avslutade sedan det hela men en slags stå-upp-komiker-liknande salva riktad mot olika saker med argument, vilka jag nog tyckte var både billiga och tveksamma, och i varje fall inte roliga, vilket nog var meningen. Jag tror ledaren hette något i stil med Magnus Bettler, vars stjärna i branschen knappast kommer att lysa särskilt länge.

 

Omedelbart efter det, som vanligt alltför långa, reklamavbrottet, då man måste stänga av TV, kom ännu ett panelprogram, Schulmans Show, eller något sådant.

 

Två panelprogram efter varandra under samma sena kväll, märkligt.

 

Jag har hittat på ett sätt att använda Svennes fjärrkontroll, nämligen så att jag blixtsnabbt stänger av TV, så snart det drar ihop sig till reklam, och sedan efter en lagom stund klickar en annan speciell knapp, som kopplar tillbaka till senast avstängda program. På så vis missar jag väl några snuttar program här och var, men i det stora hela lyckas jag hänga med på det som händer, och framför allt slipper jag definitivt all sinnessvag reklam.

 

I denna nya show i kanal TV 5, som det visade sig vara, förekom även en ung kvinna med namnet Ebba von Sydow, som klart uppvisade samma pregnans och kristallina klarhet som Jimmy Åkesson i det föregående programmet.


Här hette ledaren alltså Schulman, med vågigt hår, vit skjorta, slips och ett konstant fånigt, snett och flamsigt leende med en framtoning som närmast påminde om fnittrande busungar i ett överklassläroverk för gossar.


De andra deltagarna kunde knappast tala rent, fast de försökte emellanåt, och det hela leddes av von Sydovs imponerande saklighet och ständiga tillrättalägganden av alla fåniga sakliga eller missförstådda uppfattningar som surrade i panelen.


Det möjligen provokativa att Ebba von Sydow niger inte för någon, förklarade hon enkelt med att hon ju faktiskt är en vuxen kvinna och ingen liten flicka, som snällt förväntas niga för vissa vördnadsbjudande vuxna i sällskapskretsen.

 

Von sydow ska tydligen leda bevakning av prinsessan Esters dop i veckan, angående vilket man sannerligen kan hysa åtskilliga betänkligheter.

 

Ett utmärkt tillfälle, tycker jag diskret i andanom, för Sveriges konung att ta hela sin familj och dra sig tillbaka till Pontecorvo varifrån han så enfaldigt rycktes upp under de betänkliga omständigheter, genom vilka han, genom sin egenskap av fältmarskalk under Napoleon Bonaparte, tilldelades rollen som svensk konung vid tronföljarvalet år 1810.

 

Jag tycker däremot att vi ska ha monarki, men, som man alltid har gjort i forna tider, innan Gustav Wasa lade beslag på successionen, välja en ny, och framförallt Svensk, konung, när man har tröttnat på den gamla.


Den nuvarande halvfånen och hans märkliga utländska familj kan vi gott vara utan.  

Varför inte välja Daniel från Örebro eller någon liknande, han kan ju både tala och föra sig, även om han har sina brister, som är nog så diskvalificerande för en så högt uppsatt person?

 

Gud bevare konungen!

 

Jag har prövat den nya förskäraren och funnit den förträfflig, men jag vet inte riktigt var jag ska förvara den. Det bästa är kanske i sin originalförpackning med etikett och datum i samma skåp som min köttyxa och Taitoo (chinese chopping knife). En stund letade jag video på Youtube att åskådliggöra verktyget, och konstaterade att det fanns MASSOR. Leta själv!

 

Jag har vidare letat upp den nya butiken och blivit lurad av SL:s  sökfunktioner att hamna helt fel via en brant backe i Kaplansgatan på Kungsholmen, som jag aldrig tidigare passerat vad jag minns.

 

Slut för idag.

 

 


 
 
Ingen bild

Stellan Bojerud

22 maj 2012 02:56

Jag har varit riksdagsledamot för SD och kan därför inte uttala mig neutralt, men taget det i beaktande är jag iövrigt enig med din bedömning.

Tack!

Stellan

PS: Vi inom SD är ju lågutbildade losers. Därför en liten test för den högutbildade överklassen:

Pour qu´je finisse
mon service
a Tonquin je suis parti,
á quel beau pays messieurdames,
quel paradis des petit femmes,
Elles sont belles et fidèles,
et je suis d´venu un mari,
d´un petite femme du pays,
qui s`apelle Manora,
Je suis gobé d´un petite,
c´est un Laomite
Elle est vif le est charmante.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards