Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Regnmorgon o Tin-Tin

Av Th - 26 september 2012 09:42

En regnig och dunkel höstmorgon.

 

Det här är egentligen min bästa tid på året, men den stora förväntan av allt finns som kommer sedan framåt Lucia och Jul.

 

Men i år längtar jag nog en aning till sommaren.

 

Behrang Miri. Att han inte skäms! En av de utlänningar som inte har här att göra, har med märkliga svenska lagars hjälp blivit chef för en kulturell svensk institution.

 

Den idioten fick för sig att något gammalt exemplar av Tin-Tinböckerna innehöll serierutor med negrer. Enligt utlänningen, han må sedan vara svensk medborgare aldrig så mycket, ansågs dess vara negerkränkande. Själv är Miri möjligen halvneger, men såvitt man kan se av bilderna uppenbarligen muslim, och varför en muslim dessutom vistas i det här landet är lika mycket gåta det.

 

Inte läste man väl så mycket Tin-Tin, men man fann det alltid lätt spännande, när man såg de uppslagna seriesidorna

 

(Om jag råkar skriva fel på grund av mina fingrars sjukliga krökning och skriver ”det här ländet”, kan ordbehandlarens stavningsmekanismer på inget sätt hitta alternativet ”det här landet”, det får jag tänka ut själv, och det gör jag, tack och lov. Det är jag som bestämmer, det är jag som skriver.).

 

Det kommer naturligtvis en ändring det här med utlänningarna, men den kommer att gå ytterligt långsamt i det tröga, snälla, dumma svenska folket, som ibland inte ens vet vilka dom är. Det är så sorgligt att man i många månader njutit sin värnrätt för att lära sig kriga mot sådana utlänningar, av vilken anledning och vilken sort de vara månde.

 

Värst är det med de adopterade, men som tur är, ser man det ju ofta tydligt på dom, så när domens dag en gång randas kommer man enkelt att kunna sålla agnarna från vetet.

 

Det hela är ju sorgligt, eftersom det är så ofattbart onödigt, att någon i sin bottenlösa egoism skaffar sig främmande, mänskliga leksaker, det är vi i princip ensamma om bland alla arter på jorden. Precis just detta som sedan andra världskriget predikats ut ”det får inte hända igen”, har man därmed saboterat, och den tänkbara framtiden i kaos och död, blir inte rolig för någon inblandad.

 

Naturen begriper som vanligt ingenting, det är de olika kulturerna-raserna själva som får klara biffen en gång.

 

Lika litet som en grupp taxar skulle avhålla sig från att para sig med en pekingeser, om de fick chansen, med obehaglig blandras som följd, kan den naturliga separationen av människoraser ske av sig själv.

 

Bara för att det går att göra, är det inte nödvändigt att göra det. Man har ju slagit ihjäl folk med besman, vilket dock på intet vis är rekommendabelt. Bara för att besman är ett utmärkt redskap att väga med, är det ju inte som hindrar att man använder det att slåss med.

 

Den nämnda utlänningen Behrang Miri har alltså tagit ett jobb från någon svensk. Själv har han förstås inte gjort något, utom att han borde skämmas över att överhuvudtaget ha smitit från sitt eget hemland.


Sverige har skrivit på konventionen om biologisk mångfald som bland annat innebär att vi förpliktar oss till att förhindra införsel av främmande arter som kan störa inhemska arter, livsmiljöer och ekosystem.


Blanda inte ihop begreppen art och ras!


Vi måste vara rädda om varandra!



Klockan fem minuter i åtta på morgonen synes en liten spridd skara, några med paraply, röra sig emot Karlbergs station i Stockholm. En lätt regnig morgon, tio grader varmt, och man kunde undra vad som händer, ska det avgå något tåg snart, eller?

 

 

Endast några minuter senare kommer en flod av resenärer med skyndsamma steg åt det andra hållet, tydligen har ett tåg ankommit borta vid stationen. Nästan alla är vita svenskar, förmodligen alltså sådana som ännu har ett jobb.

 

Förvånansvärt få har handskar eller huvudbonader, det är väl den bortflyende sommarens minnen som bestämmer klädseln.

 

Söndagen den 14 oktober klockan 16 är det konsert i Söderleds hemska, fula, moderna kyrka nere i Farsta. Det är konsert med George Riedel och Nina Brodd. Att dessa operasångerskor alltid ska hamna i dessa perifera lokaliteter!

 

 

Så blir det Confirmation igen.

Av Charlie Parker.

För C-instrument, då får man transponera, när man spelar be-trumpet…

Tack Marholmenkurserna för att jag fick lära mig det! Till en början tog det emot så totalt. Men det gick att lära sig, och efter ett tag flöt det på riktigt bra. Men transponeringen har fått mången begåvad man, att försöka konstruera om hela notläsningens vetenskap. Men i slutändan förgäves, eftersom man lär sig det under resans gång

 

osv...

 

Den här låten har alltid varit något speciellt, ansågs väl svår, ja, den är svår rent tekniskt, om man ska få något bra flyt i den, och det ska man ju.


En gång skrev jag ett arr på den för Kårsdraget, men då gjorde jag en som en måttligt fartig vals. Effekten blev rätt kul, men jag tror knappast så många förstod och uppskattade. Men Chice tyckte den var mycket vacker, och det kan han ju ha rätt i, på sitt sätt är denna be-boplåt faktiskt en riktigt pärla i musiklitteraturen.



 Nu ska jag ta en fralla med preckig körv enligt Pornes geniala recept.



Apropås Gudrun Schylman:

 

   

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards