Direktlänk till inlägg 10 december 2012

En underbar dag

Av Th - 10 december 2012 11:40

En underbar dag.

Sex grader kallt och snö, lite lätt duggsnö.

Var ute o handlade mina *två liter mjölk, *frasiga småfranska, *vichyvatten och *kokt medvurst. Den ganska nya kassatjejen blir mer och mer rutinerad, och hennes påklistrade leende falnar.

 

Men hon är söt och rar ändå, och vet hur vi vill ha det.


Lyssnar på Adolf Fredriks goss- och flickkörer på Spotify.

 

Den norska fredspriskommittén fick hjärnsläpp, det är enda förklaringen. EU är en megalitisk koloss för vansinnig omsättning av enorma tjänstemannalöner. Stackare dessa som en gång röstade in fosterlandet i EU, som var en organisation för att främja fred mellan Tyskland och Frankrike. Må Tyskland och Frankrike kriga när de behöver, ingen krigar för sitt nöjes skull, och Sverige har haft fred sedan Gustav Wasas dagar i början av 1500-talet. I varje fall har vi hållit utlänningar på avstånd utanför våra gränser. Och våra krigsfångar har vi saklöst slagit ihjäl som alla andra. Tills det blev förbjudet enligt genevekonventionen.  

 

Jag känner flera som malligt har vågat erkänna att de röstade in oss i Europaunionen. Människorna är konstiga, särskilt de som sågar ner egna grenar. Mekanismen är ju så enkel.

Det allra mest obehagliga är att organisationen har börjat bestämma, styra och ställa över andra.

 

Populationskurvorna följer sina normalkurvor, men mången verkar tro att de går att styra efter behag.

 

Huvudvärk som vanligt. Snart måste jag ta smärtstillande. Det är trist, men jag ska hålla mig så länge som möjligt.

 

Nu ska jag skriva några brev. Riktiga brev. Brev till läkare om intyg, och lite annat som kan komma att få betydelse.

 

Sedan ska jag njuta av nobelfirandet och gråta, gråta av rörelse som vanligt., buhuhuuhäää… Kanske kanske köper jag en skiva lax att ha på en frasfranska. Och ett glas mjölk.

 

Nej, den svenska populationen följer inga normala lagar, om inte annat kan man ifrågasätta vem som är svensk. Eller german borde man väl säga, eftersom våra förfäder är germaner, i varje fall mina, dokumenterat sedan 1600-talet från Sörmland och Västmanland, och helt säkert många flera hundra år innan dess. Vi ska vara stolta över det, kolla vad våra fränder har åstadkommit, om man vill skryta. Istid, invandring av oss, framtid. Glöm förresten inte det svenska luciafirandet med sin vackra italienska luciasång, det mest betagande, vänliga, vackra, snälla och innerliga av allt äkta svenskt.

 

Men seder och bruk varierar under århundradena, det är naturligt, det är vackert.

 

Äntligen börjar man skönja det kyrkliga greppet förlora sitt grepp, men när det sker, är det förstås typiskt svenskt överdrivet och uppjagat. Det är lika synd om dem som inte vågar släppa sina barn in i kyrkorna, som om de som ska behöva fösas av kvinnliga präster. Eller som bekymrar sig om pepparkaksgubbar för den delen.

 

I nära två tusen år höll dom sej på mattan, sedan släppte dom in kvinnorna i församlingen, vilket ju  skriften uttryckligen förbjude.

 

Sverige, Sverige, fosterland.

 

Men vackert är det utan tvekan. Vackrast av alla.


Och du! Om du tänker klaga eller gnälla på något, tänkt dig för en extra gång, ofta kan man se saker från en ljusare sida!

 

   

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Th - 25 november 2014 12:49

Värk i magen. Barnmatsburk med smör o ett glas mjölk. Var tvungen att diska först, det var inte särkilt mycket, men måste göras ordentligt, jag fick till och med tillgripa tvålull. Barnmaten var pasta bolognese. Pasta, ett egendomligt ord som s...

Av Th - 23 november 2014 13:53

Jag måste tacka för alla positiva kommentarer till mina inlägg i denna sporadiskt uppdaterade blogg! Tyvärr förekommer även kommentarer där meddelaren tycks vara ur balans, kanske påverkad av för mycket jästa och destillerade drycker. Jag vet att j...

Av Th - 14 november 2014 15:49

Minns ej nåt riktigt liknande. Konstant snuva, hostar, nyser. Bafucin. Det är elfte dagen nu.   Jag litar på att det går över av sig själv.   För en vecka sedan hade jag såna smärtor av att svälja, att jag åkte in akut klockan fyra på mor...

Av Th - 12 november 2014 12:47

Så det kan bli. Stackars mänskligheten, ensam på sin planet här i universum, fanastiskt fixerad vid sin egen fortplantnings mekanismer.   Jag har nu äntligen gått igenom hela disken, När den har torkat ska jag kolla antalet objekt med tallrikar, ...

Av Th - 5 november 2014 23:55

- Vilken lycka! Men tro inte USA går att rädda, USA är sedan länge förlorat.   - Myrorna ska upphöra i Stockholm, det är en verkligt sorglig nyhet. Birkastan som en gång för länge sedan var en trivsam och tilltalande stadsdel, tar ännu ett steg m...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards