Alla inlägg den 23 januari 2012

Av Th - 23 januari 2012 19:15

Vad är NEVVS? Galenskaperna är legio.   


Men jag ger aldrig upp.


I närkvarteret har det öppnat en tatuerarbutik där man kan titta in genom ett skyltfönster och se hur en dåre med ett läskigt verktyg under offrets ohyggliga smärtor skapar enorma tatueringar på ryggen på en annan fet, liggande dåre. Folk betalar för det. Sånt gör man numera som fröken vet, med e-lek-tri-ci-tet.


Fler kommentarer behövs inte.


En tjej på bloggen ber om hjälp. Hon kan inte bestämma sig för om hon ska byta sitt svartfärgade hår mot någon annan färg eller bleka sig. Hon ropar på hjälp. Hjälp mig! Hjälp!


Fler kommentarer behövs inte.


Såg uppe hos kompisen att i morgon klockan tio startar TV fyra med ett nyhetsprogrqm som ska heta TV 4 Nevvs. Den vackra Anna Lindmarker uttaler det TEVE fyra Njoos, det kanske är det som är grejen?

Detta egendomliga namn emanerar sannolikt från anglifieringen. Meningen är att man dygnet runt ska kunna se samma nyheter hur ofta man vill, en efterlängtad grej faktiskt!  Detta enligt amerikanskt mönster likt CBN,  Men dom har döpt sitt program till CBN News, vilket ju är lämpligt eftersom det gäller ett amerikanskt TV-program. News är engelska och betyder NYHETER, så det riktiga namnet borde väl ha varit TV4 NYTT, vilket inte kan uttalas på mer än ett sätt. Typiskt oikofobiskt.


Fler kommentarer behövs inte


I sommar ska EU-länderna förkväva sig själva genom att isolera oljeimporten från IRAN. Anledningen är att dom gnäller över sin obestyrkta förmodan att IRAN skulle missbruka sitt kärnkraftsprogram genom tjyvframställning av atombomber. Detta må vara sant, men varför i h-e skulle inte IRAN få ha kärnvapen när USA, England, Frankrike, Norge, Nordkorea, Kina och Israel har? IRANARNA hotar strypa Hormussundet, och de amrikanska hangarkryssarna sväller av skjutkättja, kanske får man braka loss snart igen? Mera krutrök!

Sverige, älskade fosterland, lämna EU snarast möjligt! Vi har ju åtminstone ett riksdagsparti som kräver detta, nämligen kommunisterna. Kanske man skulle börja rösta med kommunisterna igen?


Fler kommentarer behövs inte

 

Epanazisterna erbjuder besökarna att ladda ner senaste numret av SD-kuriren. Det nummer som erbjuds har den sensationella förstasiderubriken: "Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen!".


Fler kommentarer behövs inte

 

än det eviga

 

Folk e inte kloka.   

 

 


mm

Av Th - 23 januari 2012 13:43

Berghmeister påpekade angående basljud, att man genom att komprimera de låga frekvenserna kunde pressa upp volymen i dessa avsevärt, vilket alltså är lösningen  på gåtan om de enormt kraftiga bastrummeljuden i vissa typer av modern discomusik.


Komprimering, ja.


Vad innebär egentligen komprimering?


När det gäller ljud är det frågan om att klämma ihop ljudnivåerna för en viss frekvens, så att starkare volymer  blir lägre (tystare) och svagare ljud högre (starkare).


Varje ton håller sig ju med att antal övertoner som gör att vi hör vilket instrument som spelar. En klarinett och en trumpet som spelar samma klingande ton låter ju helt olika, vilket beror på att instrumenten genererar helt olika uppsättningar av övertoner.


Om man spelar upp en vanlig CD med orkestermusik (symfoniorkester alltså, tro inget annat) finner man att samtliga frekvenser finns med i alla de ljudnivåer som kompositionen kräver, alltså till exempel att de svagaste pianissimon i stråkarna liksom de starkaste med hela orkestern, återges så dynamiskt som det är möjligt.


Detta kan vara för mycket i vissa sammanhang, det kan bli så att de tystare partierna måste skruvas upp för att överhuvudtaget höras, och de starkare skruvas ner för att inte bli öronbedövande.


...Satan, nu kommer migränflimret dallrande från höger sida, stora fladdrande blixtliknande ljusfenomen tar bort synfältet, jag trycker mer och mer fel på tangenterna (och får rätta ideligen), snart skippar jag författandet för den här gången och lägger mig att vila...nu 15 minuter senare har flimret avtagit men öronsuset stegrats, och om en stund kommer värken…


Nåja, jag har gett mig attan på att genomföra detta trevliga och intressanta blogginlägg…


Men komprimering, från verbet komprimera  (från latinets comprimo ser jag i mitt gamla slitna latinlexikon) betyder trycka,pressa samman, och vi är väl rätt bekanta med komprimerad luft eller ånga som redan på 1700-talet började användas i maskiner som drevs med denna gas.


När Gustaf de Laval började skapa ångturbiner, kom han att börja jobba med allt stigande ångtryck, högre varvtal i turbinerna och därmed högre effektnivåer. Under den fantastiska utställningen i Stockholm 1897, kunde hans företag via ett turbindrivet elverk förse hela den enorma utställningen med elektricitet


En dag blev det konung Oscar den andres tur att besöka även elverket. Kungen var tämligen förtrogen med den Svenska flottans på sin tid moderna pansarskepp, vars ångmaskiner nyttjade ett ångtryck på hela 9 bar, och han förhörde sig naturligtvis om vilket tryck man arbetade med i detta elverk och dess moderna ångturbiner.


När han fick svaret 119 bar, tog han ett snabbt ett par kliv bakåt, och avlägsnade sig med hela sitt följe, så snart han vågade med hänsyn till i sammanhanget anständigt uppförande.   



Av Th - 23 januari 2012 11:26

Mitt i arbetet med Studio 2, som nu har fått effektiva studiohögtalare, ringer telefonen.


Ja, det var ingen OKÄND, så jag svarade, men jävlar ändå..


- Är det Thom jag pratar med.

 Jag svarat ja mot bättre vetande och sedan omedelbart

- vem är du?

- jag tänkte komma till det, jag ringer från ...lotteriet...

-Ja, tack, det är bra, lycka till, hej då.

Luren på.


Jag fortsätter med disk, Studio 2 och spisrengöring, man skulle ha en hushållshjälp, minst.

Livet går och man arbetar på, men hur mycket tid går inte åt till att sova (OK), städa, diska, laga mat, handla, sköta räkenskaper, korrespondens, Internet också emellanåt.


Någon på Facebook påpekade att vi borde ha en websida här för Studio 2. Vi har ju dock skapat åtskilligt med musik här, och genererat en del inkomster likaså.


Alla våra väsentliga verk ligger på Soundcloud och STIM, så början är så att säga gjord.


En tragisk upplevelse inträffade i går.   


Jag var uppe och kollade kompisens TV och såg ett hyfsat program som hette Slaget om Sverige, eller nåt sånt. En frågesportfråga löd angående affischen "Kräftor kräva dessa drycker", vem konstnären var som skapat bilden!


Otroligt!


Likaså ett program som hette "Så ska det låta", ett underverk av larvighet och urlarvig programledare. En mängd sånger framfördes med töntiga rörelser,meningslösa danssteg och tillgjorda leenden. Mitt i satt en rätt söt, blond tjej med lugg, tittade upp än åt den ena än åt den andra av de bredvidsittande deltagarna, och kompade de enkla ackorden.   


Inte en enda känd låt, men deltagarna kunde tydligen alla. Stackars dessa människor som har belastat sina hjärnor med så fantastiskt meningslösa kunskaper. Melodierna hårt klichébundna, det verkar som om man inte vågar gå utanför de just nu gällande ramarna. Samma rockkomp, inget sväng, ingen ande, ingenting av värde. Ändå sitter vi här i Studio 2 och skapar i stort sett samma slags material, så vi är inte ett spår bättre. Alla tider  har sina komplex av meningslösa kunskaper, det påpekade redan Adolf Hitler i sin urtråkiga bok Mein Kampf som han skrev redan 1923.

  


Ska man nu gå ur Albert Engströmsällskapet efter så många ur, eller ska man offra den varje år stigande föreningsavgiften ytterligare ett år?

Men det är klart att Albert Engström är väl värd ett bättre öde, trots att allt han stod för nu är försvunnet.   


Nu tar vi spisen...




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards